Автор Тема: Трансформатор струму після автоматичного вимикача 160А  (Прочитано 4736 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Offline andery

• Administrator
  • Thank You
  • -Given: 1170
  • -Receive: 573
  • Country: ua
    • Перегляд профілю
    • Awards
Доброго дня!

Розвійте сумніви.

Багатоквартирний житловий будинок. Розрахуноквий струм лінії 140А, автомат 160А.

Для обліку електроенергії правильно класти трансформатори струму 200/5, вірно?

Offline Сугор

• Thank You
  • -Given: 267
  • -Receive: 950
  • Awards ЕОМактивность I - 1й по числу постов в день=(? сообщений)/(? времени пребывания) I по максимальному времени on-line пребывания на форуме Золотая сова (400 благодарностей + 1500 сообщений) За неизменность форуму I степени - на форуме более 3 лет
    • Перегляд профілю
    • Awards
andery, треба виконувати перевірку лічильника та трансформаторів струму, якщо точність лічильника дозволяє, то можна і 200/5, якщо ні, то треба брати автомат з регульованою уставкою

Offline andery

• Administrator
  • Thank You
    • Перегляд профілю
    • Awards
то треба брати автомат з регульованою уставкою
І який конкретно (до прикладу) автоматичний вимикач я б мав вибрати?

Такеж питання
Розрахуноквий струм 280А - автомат 315А. Який трансформатор струму правильно покласти?

Offline CC19

• Thank You
  • -Given: 106
  • -Receive: 321
  • Awards За неизменность форуму I степени - на форуме более 3 лет Хрустальная сова (100 благодарностей + 500 сообщений)
    • Перегляд профілю
    • Awards
Розрахуноквий струм 280А - автомат 315А. Який трансформатор струму правильно покласти?
Тут більше залежить від ОСР. Більш адекватні ОСР погодили б 315А, і тоді трансформатор струму 400/5. "Мій ОСР" сказав би став автомат з уставкою на 290А, і тоді б можна було 300/5. Але все одно потрібен розрахунок згідно п1.5.17 ПУЕ

Offline andery

• Administrator
  • Thank You
    • Перегляд профілю
    • Awards
в би став автомат з уставкою на 290А
можна конкретно який автомат в даному випадку підібрати?

Offline CC19

• Thank You
  • -Given: 106
  • -Receive: 321
  • Awards За неизменность форуму I степени - на форуме более 3 лет Хрустальная сова (100 благодарностей + 500 сообщений)
    • Перегляд профілю
    • Awards
можна конкретно який автомат в даному випадку підібрати?
Наприклад, LZMN3-A320-I має діапазон регулювання розчеплювача перевантаження 250-320А, NSX400 з Micrologic 2  має діапазон регулювання розчеплювача перевантаження 160-400А, 3VT3 з розчеплювачем ETU DP має діапазон регулювання розчеплювача перевантаження 160-400А. Але це середні і топові автомати, акщо по дешевше, то мабуть Промфактор, E.next....

Offline Сугор

• Thank You
  • Awards ЕОМактивность I - 1й по числу постов в день=(? сообщений)/(? времени пребывания) I по максимальному времени on-line пребывания на форуме Золотая сова (400 благодарностей + 1500 сообщений) За неизменность форуму I степени - на форуме более 3 лет
    • Перегляд профілю
    • Awards
І який конкретно (до прикладу) автоматичний вимикач я б мав вибрати?
типу такійhttps://prom.ua/ua/p1334835709-avtomaticheskij-vyklyuchatel-nm8.html не знайшов картинку з потрібним номіналом
andery, тільки треба дивитися в паспорті в якому діапазоні та з якім кроком можна регулювати, є ще автомати з електронним розчемлювачем, але вони значно дорожче

Offline *Андрей*

• Thank You
  • -Given: 279
  • -Receive: 186
    • Перегляд профілю
    • Awards
Доброго дня!

Розвійте сумніви.

Багатоквартирний житловий будинок. Розрахуноквий струм лінії 140А, автомат 160А.

Для обліку електроенергії правильно класти трансформатори струму 200/5, вірно?

Ну це логічно.
Я роблю розрахунок типу такого, проходить
« Останнє редагування: 07 Серпень 2022, 18:48:48 від *Андрей* »

Offline Roman3R

• Thank You
  • -Given: 83
  • -Receive: 1109
  • Awards ЕОМактивность III-3й по числу постов в день=(? сообщений)/(? времени пребывания) III по максимальному времени on-line пребывания на форуме За неизменность форуму I степени - на форуме более 3 лет Золотая сова (400 благодарностей + 1500 сообщений)
    • Перегляд профілю
    • Awards
Я не розумію проектантів які загальний розрахунковий струм , потужність або споживання електроенергії записують з десятими а іноді навіть і сотими долями , Любі такі розрахунки не є абсолютно точними (±10% це було прописано в якомусь нормативному документі , на жаль я цього тепер не можу знайти) тому що деякі параметри , що входять в розрахунки є приблизними і результуючі розрахункові дані необхідно заокруглювати (за винятком малих значень величиною числа до 10) , я це особисто заокруглюю до найближчого більшого цілого числа (для надійності).
Вчаться на своїх помилках, а на чужих роблять кар’єру

Offline Сугор

• Thank You
    • Перегляд профілю
    • Awards
Roman3R, а на мене, вимоги ПУЕ дещо застаріли. перевірка трансформаторів струму в ПУЕ прописані для старих "механічних" лічильників, у електронних лічильників чутливість на стільки  велика, що навіть якщо мінімальний струм буде меньше ніж 0,25А (як це прописано в ПУЕ) лічільник все одно буде обліковувати споживання.

Offline Andrey_ka

• Thank You
  • -Given: 56
  • -Receive: 54
  • місто- Герой Харків. Салтівка...
    • Перегляд профілю
    • Awards
а на мене, вимоги ПУЕ дещо застаріли.
100% згоден...

Offline yuoras

• Moderator
  • Thank You
  • -Given: 38
  • -Receive: 184
  • Спасибо можно выразить, нажав на Звёздочку
  • Awards За неизменность форуму I степени - на форуме более 3 лет
    • Перегляд профілю
    • Awards
а на мене, вимоги ПУЕ дещо застаріли. перевірка трансформаторів струму в ПУЕ прописані для старих "механічних" лічильників, у електронних лічильників чутливість на стільки  велика, що навіть якщо мінімальний струм буде меньше ніж 0,25А (як це прописано в ПУЕ) лічільник все одно буде обліковувати споживання.
Ви , навіть не уявлєте ,скільки разів я доводив це інспекторам в РЕМах.
Є прилади обліку, які вже с 12,5 мА ведуть облік із дотриманням класу чутливості.

Цю застарілу вимогу, треба редагувати.

Нажав на Красную звёздочку "СПАСИБО" , Вы получаете шанс на помощь в следующий раз !!!!

Offline Сугор

• Thank You
    • Перегляд профілю
    • Awards
Ви , навіть не уявлєте ,скільки разів я доводив це інспекторам в РЕМах.
yuoras, в мене було декілька проектив об'єктів з відносноневеликім споживанням, але не рівномірним за добу, в день все нормально проходить перевірку, а вночі працює лише сигналізація, відеоспостереження, дежурне освітлення та холодильник, при трансформаторах струму 150/5 0,25А не виходило ніяк... тому в таблиці перевірки писав мінімальний струм лічильника, зауважень від експертизи не надходило

Offline *Андрей*

• Thank You
  • -Given: 279
  • -Receive: 186
    • Перегляд профілю
    • Awards
Я не розумію проектантів які загальний розрахунковий струм , потужність або споживання електроенергії записують з десятими а іноді навіть і сотими долями , Любі такі розрахунки не є абсолютно точними (±10% це було прописано в якомусь нормативному документі , на жаль я цього тепер не можу знайти) тому що деякі параметри , що входять в розрахунки є приблизними і результуючі розрахункові дані необхідно заокруглювати (за винятком малих значень величиною числа до 10) , я це особисто заокруглюю до найближчого більшого цілого числа (для надійності).
Розкажіть це нашому КСЦ. З задоволенням послухаю) Чи вам ще не надходили зауваження про невірно розрахований струм (десяті частини не співпадали)?
« Останнє редагування: 12 Серпень 2022, 10:18:56 від *Андрей* »

Offline ejen

• Thank You
  • -Given: 41
  • -Receive: 14
  • Awards За неизменность форуму I степени - на форуме более 3 лет
    • Перегляд профілю
    • Awards
У мене ситуація аналогічна - струм навантаження 155А, автомат на 160А. Я би ставив ТС 200/5, але замовник вже придбав ТС 150/5, мотивуючи це тим, що споживання буде невелике і енергозбут з часом заставить замінити ТС 200/5
По ГОСТ 7746-89 найбільший робочий струм для 150/5 - 160А. Але в ДСТУ ІЕС 60044-1 цього вже немає - чи можна їх перевантажувати (трансформатори NIK TOPN-150/5)?

Warning: this topic has not been posted in for at least 150 days.
Unless you're sure you want to reply, please consider starting a new topic.

Ім'я:     Email:    
Жирний Курсив Підкреслений Закреслений | Вирівняний текст Вирівняти ліворуч Центрувати Вирівняти праворуч
Вставити зображення Гіперлінк Email Вставити посилання на FTP | З обрамленням З тінню Біжучий рядок | Надрядковий Підрядковий Телетайп | Вставити таблицю Код Цитата Insert Spoiler | Insert Unordered List Insert Ordered List Горизонтальна лінія
Smiley Wink Grin laugh Cool evil Roll Eyes Tongue Angry Лукавый Sad Shocked Хм? crazy Wall slap Смущенный Шокирован Недопонял... Сумасшедший Kiss Cry thumbsup пиво flower Study Благодарю! Жадность Сомнение Умолкаю