Автор Тема: Розрахунок навантажень житлового комплексу з електроопаленням  (Прочитано 19022 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Offline Shturman

• Thank You
  • -Given: 57
  • -Receive: 57
  • Country: ua
  • Awards За неизменность форуму I степени - на форуме более 3 лет
    • Перегляд профілю
    • Awards
Доброго дня. Стоїть задача розрахувати потужність житлового комплексу в якому буде 544 квартири і на території комплексу буде садочок і адміністративна будівля. Особливістю є те, що все абсолютно на електриці (гаряче водопостачання, плити, опалення). Ніколи такого не рахував. Зробив розрахунок проштудіювавши ДБН.В.2.5-23:2010. Покритикуйте даний розрахунок, бо питання стоїть з взяттям тех. умов тому віднестись треба серйозно. Трохи не впевнений в результаті свого розрахунку. Чекаю конструктивної критики

Offline uksusXIII

• Thank You
  • -Given: 283
  • -Receive: 273
  • Электромонтаж промобъектов и высотных жилых зданий
  • Awards Автор 100 тем За неизменность форуму I степени - на форуме более 3 лет Хрустальная сова (100 благодарностей + 500 сообщений)
    • Перегляд профілю
    • Awards
Офигенно... Мощность электроотопления детского сада зависит только от количества детей в этом саду? А от кубатуры помещений, теплопотерь, материала стен, кровли и т.д. не зависит? А почему считают норму потребления эл.энергии на отопление только на детей? Персонал детского сада греть не обязательно? Коллеги, это принятая практика в расчетах ДДУ?
« Останнє редагування: 10 Січень 2019, 13:48:47 від uksusXIII »
НЕКИСЛЫЙ Электромонтаж!

Offline Shturman

• Thank You
    • Перегляд профілю
    • Awards
uksusXIII, ви напевно не так зрозуміли. Від кількості місць залежить потужність без врахування електроопалення. Кількість місць 110 згідно таблиці 3.15 ДБН 2.5-23 на одне місце припадає 0,45 кВт. 110*0,45=49,5 кВт і до цього значення додаємо електроопалення 120 кВт і отримуємо 170 кВт. Потужність електроопалення надав замовник

Offline uksusXIII

• Thank You
  • Awards Автор 100 тем За неизменность форуму I степени - на форуме более 3 лет Хрустальная сова (100 благодарностей + 500 сообщений)
    • Перегляд профілю
    • Awards
на одне місце припадає 0,45 кВт. 110*0,45=49,5 кВт
Именно об этих 0,45 кВт на одного ребенка я и говорил. А если этот детсад будет расположен на севере, а не на юге, коэф-т изменится? Года два назад частично участвовали в строительстве детсада на 120 мест... Три этажа. 70% первого этажа занимал плавательный бассейн! Как например такая архитектурная особенность может быть учтена в таком коэф-те?  =-0
« Останнє редагування: 10 Січень 2019, 13:47:44 від uksusXIII »
НЕКИСЛЫЙ Электромонтаж!

Offline Shturman

• Thank You
    • Перегляд профілю
    • Awards
ну а я так розумію що це укрупнені статистичні дані якими можна користуватись для орієнтовного визначення потужності на передпроектних стадіях. Проекту внутрянки по садочку ще взагалі немає, а його потужність в загальній потужності комплексу якось треба врахувати, тому і беруться такі показники. А як ще можна оцінити потужність не маючи проекту внутрянки?

Offline Сугор

• Thank You
  • -Given: 267
  • -Receive: 950
  • Awards ЕОМактивность I - 1й по числу постов в день=(? сообщений)/(? времени пребывания) I по максимальному времени on-line пребывания на форуме Золотая сова (400 благодарностей + 1500 сообщений) За неизменность форуму I степени - на форуме более 3 лет
    • Перегляд профілю
    • Awards
Именно об этих 0,45 кВт на одного ребенка я и говорил.
uksusXIII, так это же не про отопление, это про электроплиты и все остальное. отопление это - 120кВт
Shturman, в розрахунках начебто усе вірно, але щось мене бентежить. Мабудь те що на дідсадок введено коефіцієнт 0,4. В табл. 3.14 надані коефіціенти для будівель без електроопалення

Offline uksusXIII

• Thank You
    • Перегляд профілю
    • Awards
uksusXIII, так это же не про отопление, это про электроплиты и все остальное. отопление это - 120кВт
Да. Пожалуй вы правы. В тексте дословно:
Дитячий садок розрахований на 110 місць. Опалення дитячого садка електричне і його потужність
приймається 120 кВт. Згідно таблиці 3.15 ДБН В.2.5-23-2010 на одне місце в дошкільних навчальних закладах з
електрифікованими харчоблоками припадає 0,45 кВт/на місце
Розрахункова потужність дитячого садка з врахуванням електроопалення тоді складатиме
Рр.д.с=110*0,45+120=169,5 кВт
Остаточно приймаємо Рр.д.с=170 кВт

Тогда откуда взялись эти 120 кВт на отопление детсада?  :D
НЕКИСЛЫЙ Электромонтаж!

Offline Сугор

• Thank You
  • Awards ЕОМактивность I - 1й по числу постов в день=(? сообщений)/(? времени пребывания) I по максимальному времени on-line пребывания на форуме Золотая сова (400 благодарностей + 1500 сообщений) За неизменность форуму I степени - на форуме более 3 лет
    • Перегляд профілю
    • Awards
Тогда откуда взялись эти 120 кВт на отопление детсада? 
Потужність електроопалення надав замовник
Обычно ОВшники считают 100Вт/м2 (площадь садика получается 1200м2)

Offline Shturman

• Thank You
    • Перегляд профілю
    • Awards
мене найбільше хвилює розрахунок житлової частини. Взагалі хтось колись рахував по тому додатку Д.2?. До того в мене не було випадків квартир з електроопаленням і все рахувалось по таблиці 3.1

Offline Shturman

• Thank You
    • Перегляд профілю
    • Awards
Мабудь те що на дідсадок введено коефіцієнт 0,4. В табл. 3.14 надані коефіціенти для будівель без електроопалення
а який коефіцієнт взяли б ви?

Offline Сугор

• Thank You
    • Перегляд профілю
    • Awards
а який коефіцієнт взяли б ви?
на опалення - 1 (про всяк випадок), на все інше - 0,4, ще в розрахунку я не побачів ліфтів, насосів і інше обладнання.  Можливо (не впевнений), має сенс розрахунок виконати для 2х типів кватрир

Offline Shturman

• Thank You
    • Перегляд профілю
    • Awards
ще в розрахунку я не побачів ліфтів, насосів і інше обладнання
.
із силового обладнання місць загального користування лише електроопалення сходових кліток. Будинки будуть до 5 поверхів так шо ліфти відпадають. А якщо якісь насоси і будуть, то це мізер в порівнянні з потужністю самих квартир
Можливо (не впевнений), має сенс розрахунок виконати для 2х типів кватрир
А в тому розрахунку і зроблено для двох типів (дві таблиці). Один тип з електрокотлами по 3 кВт (400 квартир) і другий тип з котлами по 4,5 кВт (144 квартири)

Offline Сугор

• Thank You
    • Перегляд профілю
    • Awards
А в тому розрахунку і зроблено для двох типів (дві таблиці).
Ні, я мав на увазі формули 6 або 8 ДБН-23, але так як мова йде про повне електроопалення - я невпевненний. Якщо за ціми формулами потужність вийде більшою я б на всяк випадок перестрахувався і взяв би більше значення
« Останнє редагування: 10 Січень 2019, 15:24:03 від Сугор »

Offline Shturman

• Thank You
    • Перегляд профілю
    • Awards
Я зрозумів вас. Так дійсно, якщо застосувати формулу 8, то виходить більше значення

Offline IgorS

• Thank You
  • -Given: 74
  • -Receive: 54
    • Перегляд профілю
    • Awards
Неможу знайти значення кос фі для індукційної пічки. В паспорті не вказується, шукав в інтернеті, також нічого. Може хтось підкаже?

Warning: this topic has not been posted in for at least 150 days.
Unless you're sure you want to reply, please consider starting a new topic.

Ім'я:     Email:    
Жирний Курсив Підкреслений Закреслений | Вирівняний текст Вирівняти ліворуч Центрувати Вирівняти праворуч
Вставити зображення Гіперлінк Email Вставити посилання на FTP | З обрамленням З тінню Біжучий рядок | Надрядковий Підрядковий Телетайп | Вставити таблицю Код Цитата Insert Spoiler | Insert Unordered List Insert Ordered List Горизонтальна лінія
Smiley Wink Grin laugh Cool evil Roll Eyes Tongue Angry Лукавый Sad Shocked Хм? crazy Wall slap Смущенный Шокирован Недопонял... Сумасшедший Kiss Cry thumbsup пиво flower Study Благодарю! Жадность Сомнение Умолкаю