Автор Тема: Аэрозольное пожаротушение  (Прочитано 2995 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Offline rga

• Thank You
  • -Given: 325
  • -Receive: 863
  • Country: ua
  • Awards Золотая сова (400 благодарностей + 1500 сообщений) За неизменность форуму I степени - на форуме более 3 лет
    • Перегляд профілю
    • Awards
Аэрозольное пожаротушение
« : 20 Вересень 2018, 12:48:55 »
Экспертиза проекта АПТ затребовала полновесный раздел ОВНС (оцінка впливів на навколишнє сердовище).
Отделаться общими фразами на на наличие сангигсертификата, ссылкой на производителя о безвредности аэрозоля для имущества и людей при надлежащей защите, а также на герметичность защищаемого помещения, не удалось.
Ни в сети, ни в документации на АГС внятной информации о характеристиках аэрозоля (АГС), а также о влиянии компонентов на среду не нашлось. Также неясно как удалять последствия тушения. Подозреваю. что не веником эту пыль сметают.

Раздел требуют по ДБН А.2.2-1-2003, а это:
2 СТРУКТУРА І СКЛАД РОЗДІЛУ ОВНС
2.1 Розділ ОВНС повинен містити такі підрозділи:
- підстави для проведення ОВНС;
- фізико-географічні особливості району і майданчика (траси) будівництва об'єкта проектування;
- загальна характеристика об'єкта проектування;
- оцінка впливів планованої діяльності на навколишнє природне середовище;
- оцінка впливів планованої діяльності на навколишнє соціальне середовище;
- оцінка впливів планованої діяльності на навколишнє техногенне середовище;
- комплексні заходи щодо забезпечення нормативного стану навколишнього сере¬довища і його безпеки;
- оцінка впливів на навколишнє середовище під час будівництва;
- Заява про екологічні наслідки діяльності.

Если у кого-то есть хоть какая-нибудь полезная информация или кто-то проходил подобную экспертизу, поделитесь, пожалуйста.

Offline Tanya Lu

• Thank You
  • -Given: 49
  • -Receive: 8
    • Перегляд профілю
    • Awards
Re: Аэрозольное пожаротушение
« Reply #1 : 20 Вересень 2018, 16:04:09 »
Запросите у производителя ТУ на огнетушащее вещество.
Там должна быть информация о влиянии на атмосферу, что делать в случае разлива, как утилизировать и т.д.
Или, если ОТВ производится по ГОСТу , то это должно быть в ГОСТе прописано.
Часть вопросов закроете.

Offline rga

• Thank You
  • Awards Золотая сова (400 благодарностей + 1500 сообщений) За неизменность форуму I степени - на форуме более 3 лет
    • Перегляд профілю
    • Awards
« Reply #2 : 20 Вересень 2018, 22:39:21 »
Запросите у производителя ТУ на огнетушащее вещество.
Производитель - Россия. Вряд ли они ТУ раздавать будут.
Состав продуктов сгорания нашелся в РЭ на модели АГС-11 и 6. А в РЭ на АГС-8 их нет (зато красивее оформлено :) ), а искать начала именно оттуда. Права эти химические формулы мало о чем говорят обычному не-химику, но есть надежда, что все это не опасно, раз сертификат есть.
Основное, что интересует - объем, в котором нужно следовать требованиям ДБН А.2.2-1-2003. Поскольку он пугающий.

Offline Combat73

• *
  • Thank You
  • -Given: 4
  • -Receive: 5
    • Перегляд профілю
    • Awards
« Reply #3 : 24 Вересень 2018, 12:34:09 »
Найміть інженера-проектувальника з кваліфікаційним сертифікатом: "інженерно-будівельне проектування у частині забезпечення безпеки життя і здоров'я людини, захисту навколишнього природного середовища, щодо об'єктів будівництва класу наслідків (відповідальності) СС2(середні наслідки)"

Offline dozen

• Thank You
  • -Given: 61
  • -Receive: 17
    • Перегляд профілю
    • Awards
« Reply #4 : 24 Вересень 2018, 17:07:57 »
А что говорит Алтосан? Они же позиционируют себя как "ексклюзивного дилера АТ «Граніт-Саламандра» на території України"?

Offline iop

• Thank You
  • -Given: 158
  • -Receive: 27
  • Awards За неизменность форуму I степени - на форуме более 3 лет
    • Перегляд профілю
    • Awards
« Reply #5 : 25 Вересень 2018, 13:58:02 »
підстави для проведення ОВНС
А яка підстава?
Что-то из ст.3 ЗУ "Про оцінку впливу на довкілля" ?

Offline rga

• Thank You
    • Перегляд профілю
    • Awards
« Reply #6 : 29 Вересень 2018, 21:37:19 »
А что говорит Алтосан? Они же позиционируют себя как "ексклюзивного дилера АТ «Граніт-Саламандра» на території України"?
Дали всю информацию, какая есть, спасибо им.
Оставался вопрос объема. Но уже отдали повторно в экспертизу, посмотрим, хватит или нет.
А яка підстава?
Что-то из ст.3 ЗУ "Про оцінку впливу на довкілля" ?
"Відсутній розділ "ОВНС", розроблений у складі проекту відповідно до вимог ДБН А.2.2-1-2003."
В составе РП таки есть ОВНС. Любят эксперты ссылаться на состав проекта на строительство и переубедить невозможно. С другой стороны ОТВ может влиять на окружающую среду и разумные основания для такого требования есть.

и
"Необхідно надати інформацыю щодо безпечності аэрозолю для населення, місця викидів та результати його розсіювання після спрацювання СПГ, враховуючи вимоги А.2.2-1-2003 (п.2.5), ДСП №201-97 (п.2.5, 2.6) та ДСП №173-96 (п.8.6)"
Что за ДСП, понятное дело, совсем неясно.

« Останнє редагування: 29 Вересень 2018, 22:35:20 від rga »

Offline Tanya Lu

• Thank You
  • -Given: 49
  • -Receive: 8
    • Перегляд профілю
    • Awards
« Reply #7 : 29 Вересень 2018, 23:29:16 »
ДСП - державні санітарні правила
https://dnaop.com/html/2375_8.html

Offline grun

• Thank You
  • -Given: 109
  • -Receive: 89
    • Перегляд профілю
    • Awards
« Reply #8 : 01 Жовтень 2018, 09:53:14 »
Може комусь це допоможе. В мене була експертиза КТП-27,5/0,4 кВ, так там теж потрібно було розробити розділ ОВНС, я його розробив, а потім у відповіді експерта було сказано що не потребує оцінці впливу. Тобто я так розумію, що мені потрібно було спочатку правильно відмазатися від цього розділу і не виконувати його.  Надсилаю зауваження і кінцеву відповідь експерта

Offline rga

• Thank You
    • Перегляд профілю
    • Awards
« Reply #9 : 01 Жовтень 2018, 17:27:46 »
Тобто я так розумію, що мені потрібно було спочатку правильно відмазатися від цього розділу і не виконувати його.
Ну, да. Если это пожарная сигнализация или оповещение, то можно просто отмазаться от замечания. С тушением сложнее, поскольку выпускаем в окружающую среду нечто, ей не свойственное, поэтому нужно обосновать, что это условно безопасно.

Offline rga

• Thank You
    • Перегляд профілю
    • Awards
« Reply #10 : 03 Жовтень 2018, 19:11:54 »
Може комусь це допоможе. В мене була експертиза КТП-27,5/0,4 кВ, так там теж потрібно було розробити розділ ОВНС, я його розробив, а потім у відповіді експерта було сказано що не потребує оцінці впливу. Тобто я так розумію, що мені потрібно було спочатку правильно відмазатися від цього розділу і не виконувати його.
Получили замечание экологической экспертизы по другому объекту с пожарной сигнализацией и оповещением. Очень порадовал.
Замечание такое же: "Надати на розгляд розділ ОВНС ...", а дальше эксперт на страницу расписала этот самый раздел ОВНС, с доказательствами, почему СПС и ОП не влияют на окружающую среду. Спасибо ей большое!
Может, кому пригодится.

Offline iop

• Thank You
  • -Given: 158
  • -Receive: 27
    • Перегляд профілю
    • Awards
« Reply #11 : 12 Жовтень 2018, 12:55:33 »
Подозреваю. что не веником эту пыль сметают.
ДБН В 2.5-56
Ж.8.4.4 Після осідання аерозолю в приміщенні необхідно провести вологе прибирання (бажано
підкисленою водою з рівнем рН = 4-5). Працівники повинні застосовувати гумові рукавиці, захисні
окуляри та респіратори.

Warning: this topic has not been posted in for at least 150 days.
Unless you're sure you want to reply, please consider starting a new topic.

Ім'я:     Email:    
Жирний Курсив Підкреслений Закреслений | Вирівняний текст Вирівняти ліворуч Центрувати Вирівняти праворуч
Вставити зображення Гіперлінк Email Вставити посилання на FTP | З обрамленням З тінню Біжучий рядок | Надрядковий Підрядковий Телетайп | Вставити таблицю Код Цитата Insert Spoiler | Insert Unordered List Insert Ordered List Горизонтальна лінія
Smiley Wink Grin laugh Cool evil Roll Eyes Tongue Angry Лукавый Sad Shocked Хм? crazy Wall slap Смущенный Шокирован Недопонял... Сумасшедший Kiss Cry thumbsup пиво flower Study Благодарю! Жадность Сомнение Умолкаю