Це як?
Найближчий (до).
чим вище будівля тім більша повинна бути відстань до блискавкопримача що стоїть окремо.
Бла-бла-бла, ви знову про щось свое. Скажу простіше.
Є, припустимо, дві блискавкоприймальні щогли. Висота їх неважлива. І неважливо як вони стоять відносно якогось об'єкту. Важливо, що відстань між ними може бути або 5 м, або 35 м, або якось інша. Цікавить таке: коли (з якої відстані між щоглами, можливо, з 33,3 м??) вони можуть вважатись такими, що стоять окремо, і для них вже можна виконувати окремі контури заземлення по ДСТУ Б В.2.5-38:2008 п.6.5.2 та п.6.5.3. І ще таке цікавить: коли (з якої відстані між щоглами, можливо, з 7,77 м??) вони
не будуть вважатись такими, що стоять окремо, і їх потрібно зв'язати між собою єдиним заземлювальним пристроєм. Так компрене? (Власне так само можна поставити і питання про відстань між блискавкоприймальною щоглою та найближчим до неї уземлюючим пристроєм (якоїсь будівлі), чи достатньо він далеко від щогли, щоб можна було небезпідставно прийняти рішення про застосування окремого контуру заземлення по ДСТУ Б В.2.5-38:2008 п.6.5.2 та п.6.5.3.).
а как далеко Сугор написал.
Це добре що він грамотний і вміє писати. Я теж радий, однак, наполягаю, що в ДСТУ Б В.2.5-38:2008 точного, в числах (в відстанях), визначення "окремості" блискавковідводу, що стоїть окремо нема. Я, наприклад, можу вірити в те, що ця відстань дорівнює 20 м, ви в інше число, Сугор що ця відстань не може бути виражена числом, а має сакральний зміст, який відкриється лише тим, кого настигне духовне просвітлення від удару по голові друкованим примірником ПУЕ...