Автор Тема: Необхідність встановлення ЗНЗ  (Прочитано 7943 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Offline Shturman

• Thank You
  • -Given: 57
  • -Receive: 57
  • Country: ua
  • Awards За неизменность форуму I степени - на форуме более 3 лет
    • Перегляд профілю
    • Awards
Доброго дня. Ситуація наступна. Є РП-10 кВ в якій треба встановити додаткову комірку КСО-272. З цієї комірки кабель в землі виходить на найближчу опору ПЛ-10 кВ і далі іде повітряна лінія. Опора стоїть прямо біля РП (по кабелю 30 м). Так от питання в тому чи потрібно встановлювати на кабелі в комірці трансформатор струму нульової послідовності. "бублик"?

Offline Андрюха РЗА

• Thank You
  • -Given: 364
  • -Receive: 482
  • Инженер РЗиА и ТМ
  • Awards Серебрянная сова (250 благодарностей + 1000 сообщений) За неизменность форуму I степени - на форуме более 3 лет
    • Перегляд профілю
    • Awards
Re: Необхідність встановлення ЗНЗ
« Reply #1 : 13 Березень 2017, 09:13:59 »
Ну чисто теоретически наверное нужно. Тем более сам бублик стоит не так уж и дорого, а реле вы будете ставить вполне себе современное, в котором ЗНЗ наверняка будет реализовано.
Разумеется с действием на сигнал, если ОБЛ не настаивает на другом.
Дела не всегда обстоят так, как кажется

Offline Shturman

• Thank You
    • Перегляд профілю
    • Awards
« Reply #2 : 13 Березень 2017, 10:38:44 »
та вот якраз і реле яке зараз забите не має виходу ЗНЗ. Потрібно міняти виконання реле. Схеми вже просто розроблені не дуже хочеться шось вже міняти.
Ну а взагалі. Я от знаю що на чисто повітряних лініях бублики ніколи не ставлять, але от чому і чи це десь прописано, шо не треба їх ставити на ПЛ? В ПУЕ відповіді не знайшов. Можливо ви мені поясните чому не ставлять на ПЛ бублики?

Offline Андрюха РЗА

• Thank You
  • -Given: 364
  • -Receive: 482
  • Инженер РЗиА и ТМ
  • Awards Серебрянная сова (250 благодарностей + 1000 сообщений) За неизменность форуму I степени - на форуме более 3 лет
    • Перегляд профілю
    • Awards
« Reply #3 : 13 Березень 2017, 12:03:03 »
Там идея какая получается. ЗНЗ реагирует на повышение емкостного тока  в линии. Для КЛ это актуально, а на воздушке эти токи очень маленькие. И то, в Киеве ЗНЗ ставят ,но уставки на нем отбивают эмпирические ,потому как в Киевэнерго на всех подстанциях стоит компенсация емкостных токов, и расчетные уставки работать не будут.
Я бы на Вашем месте задал бы вопрос в службу РЗА Вашего обла. Слишком скользкий вопрос.
Дела не всегда обстоят так, как кажется

Offline Shturman

• Thank You
    • Перегляд профілю
    • Awards
« Reply #4 : 13 Березень 2017, 12:08:42 »
дякую за роз'яснення. Я приблизно так і догадувався

Warning: this topic has not been posted in for at least 150 days.
Unless you're sure you want to reply, please consider starting a new topic.

Ім'я:     Email:    
Жирний Курсив Підкреслений Закреслений | Вирівняний текст Вирівняти ліворуч Центрувати Вирівняти праворуч
Вставити зображення Гіперлінк Email Вставити посилання на FTP | З обрамленням З тінню Біжучий рядок | Надрядковий Підрядковий Телетайп | Вставити таблицю Код Цитата Insert Spoiler | Insert Unordered List Insert Ordered List Горизонтальна лінія
Smiley Wink Grin laugh Cool evil Roll Eyes Tongue Angry Лукавый Sad Shocked Хм? crazy Wall slap Смущенный Шокирован Недопонял... Сумасшедший Kiss Cry thumbsup пиво flower Study Благодарю! Жадность Сомнение Умолкаю