Автор Тема: Надо ли соеденять заземляения молниезащиты и электрооборудования?  (Прочитано 2394 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Offline Agent_

• Thank You
  • -Given: 18
  • -Receive: 0
  • Country: ua
    • Перегляд профілю
    • сабвуфер
    • Awards
Есть такой пункт:
6.5.6 У всіх випадках, за винятком використання блискавковідводу, що стоїть окремо, заземлювач блискавкозахисту слід суміщати із заземлювачами електроустановок і засобів зв'язку. Якщо ці заземлювачі повинні бути розділені за будь-якими технологічними міркуваннями, їх слід об'єднати в загальну систему за допомогою системи зрівнювання потенціалів, відповідно ДБН В.2.5-27-2006 або ПУЕ: 2006.
Молниеприемник у меня прикреплен к стене здания по типовому проекту А-60 к кирпичной стене, отвезли на экспертизу, эксперт говорит разделите заземление.
Читаю еще один пункт:
3.13 Блискавковідвід, що стоїть окремо – блискавковідвід, розташований таким чином, що шлях струму блискавки не має контакту з об’єктом, який він захищає.
Теперь думаю что и как правильно, разъединять заземление, или все таки спорить с экспертом. Токоотвод идет по стене... Здание котельня...

Offline Roman3R

• Thank You
  • -Given: 83
  • -Receive: 1109
  • Awards ЕОМактивность III-3й по числу постов в день=(? сообщений)/(? времени пребывания) III по максимальному времени on-line пребывания на форуме За неизменность форуму I степени - на форуме более 3 лет Золотая сова (400 благодарностей + 1500 сообщений)
    • Перегляд профілю
    • Awards
Молниеприемник у меня прикреплен к стене здания по типовому проекту А-60 к кирпичной стене
Він не стоїть окремо , тому що прикріплений до стіни будівлі .
Вчаться на своїх помилках, а на чужих роблять кар’єру

Offline IvaSerge

• Thank You
  • -Given: 13
  • -Receive: 20
  • Awards За неизменность форуму I степени - на форуме более 3 лет
    • Перегляд профілю
    • Awards
По-моему эксперт ошибается. Я бы в щиты связи для защиты поставил ОПН и этим бы успокоил эксперта, а заземление не надо разделять - это плохая идея.

Offline Agent_

• Thank You
    • Перегляд профілю
    • сабвуфер
    • Awards
В чем прикол он не хочет принимать проект, но письменно этого замечания нет, он мне на словах говорит разделяй, я то знаю что он от меня хочет, и он не раз на это намекал, но обидно что 3 раза к нему ездил, вылизал проект, и сейчас он упирается только в это заземление, я убирать не хочу, как-бы нормативка требует... И платить особо не охота, так как времени море убил... Да и замечание его особо внушает доверие...

Offline O.S.

• Thank You
  • -Given: 118
  • -Receive: 316
  • Всем успехов и удачи. 07.01.2013
  • Awards За неизменность форуму I степени - на форуме более 3 лет Серебрянная сова (250 благодарностей + 1000 сообщений)
    • Перегляд профілю
    • Awards
Мабуть експерт вважає, що котельня підпадає під п. 6.1.3 ДСТУ Б В.2.5-28:2008. Чи дійсно це так, питання дискусійне і на форумі вже обговорювалось.

Offline Agent_

• Thank You
    • Перегляд профілю
    • сабвуфер
    • Awards
На этот пункт я и не уделил внимания... Но он и не слова не сказала о том что молниеприемники на стене прикрепленные...

Offline Agent_

• Thank You
    • Перегляд профілю
    • сабвуфер
    • Awards
Приехали ребята с экспертизы, проект не принял, сказал что молниеприемник закрепленный на стене здания является отдельно стоящим =-0
Распечатал ему пункты:
6.1.2 Зовнішня БЗС може бути відокремленою (ізольованою) від споруди (блискавковідводи, що стоять окремо— стрижньові або тросові, а також сусідні споруди, що виконують функції природних блискавковідводів) або може бути встановлена на об’єкті, що захищається, і навіть може бути його частиною.

и
3.13 Блискавковідвід, що стоїть окремо – блискавковідвід, розташований таким чином, що шлях струму блискавки не має контакту з об’єктом, який він захищає.

Не знаю, нарисую еще один лист, поеду, если ему и этого мало будет оставлю лист с не соединенными заземлителями... :'(
Кто подскажет, если есть два молниеприемника на одном здании размером 2х4 каждому молниеприемнику свой контур заземления или можно один на двоих (3 заземлителя по 3 метра)?

Offline Agent_

• Thank You
    • Перегляд профілю
    • сабвуфер
    • Awards
На этот пункт я и не уделил внимания... Но он и не слова не сказала о том что молниеприемники на стене прикрепленные...
Мне кажется что не подпадает, при НОРМАЛЬНЫХ условиях работы взрывоопасных газов нет... Просто свое мнение, спорить не буду, эксперт об этом молчит поэтому сильно углубляться не хочу.

Offline Roman3R

• Thank You
  • -Given: 83
  • -Receive: 1109
  • Awards ЕОМактивность III-3й по числу постов в день=(? сообщений)/(? времени пребывания) III по максимальному времени on-line пребывания на форуме За неизменность форуму I степени - на форуме более 3 лет Золотая сова (400 благодарностей + 1500 сообщений)
    • Перегляд профілю
    • Awards
може бути встановлена на об’єкті, що захищається
В такому випадку він не відокремлений . В п.6.1.2 написано що зовнішня БЗС може бути відокремленою і може бути встановлена на об’єкті , але не написано що та яка встановлена на об’єкті є відокремленою .
Вчаться на своїх помилках, а на чужих роблять кар’єру

Warning: this topic has not been posted in for at least 150 days.
Unless you're sure you want to reply, please consider starting a new topic.

Ім'я:     Email:    
Жирний Курсив Підкреслений Закреслений | Вирівняний текст Вирівняти ліворуч Центрувати Вирівняти праворуч
Вставити зображення Гіперлінк Email Вставити посилання на FTP | З обрамленням З тінню Біжучий рядок | Надрядковий Підрядковий Телетайп | Вставити таблицю Код Цитата Insert Spoiler | Insert Unordered List Insert Ordered List Горизонтальна лінія
Smiley Wink Grin laugh Cool evil Roll Eyes Tongue Angry Лукавый Sad Shocked Хм? crazy Wall slap Смущенный Шокирован Недопонял... Сумасшедший Kiss Cry thumbsup пиво flower Study Благодарю! Жадность Сомнение Умолкаю